Er is elke maandag les van 20:00 – 21:30. Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn. Na afloop drinken we samen een kop thee.

Tijdens schoolvakanties en andere officiële vrije dagen is er geen les. We bevinden ons in regio midden. Actuele info wordt via de groepsapp gecommuniceerd.

In 2018 hervatten we de lessen op 3 september.

Lesprogramma:

Het hele programma staat eigenlijk in het teken van lichaamsbewustzijn, het ‘openen’ van het lichaam en herstellen van de juiste houding.
We beginnen eerst met een set oefeningen waarin we de spanningen los laten en daarmee ruimte maken voor een betere doorstroming. Vervolgens gaan we aan een correcte houding werken door in vijf bepaalde standen te staan. Daarna werken we aan een set van standen en bewegingen waarin we voorgaande meenemen. Dit laatste onderdeel is het bekendste onderdeel. Dat wat je vaak op de filmpjes ziet. Onderwijl doen we toepassingen waarin duidelijk wordt wat de bedoeling is van de bewegingen die we maken, doen we partner oefeningen om kracht geven en ontvangen te oefenen. En dit alles doen we met een focus waarbij we steeds in ons zelf zijn. Niet beredeneren maar weten/voelen.
‘Openen’ en staan duren ongeveer 40-50 minuten, dan hebben we nog ongeveer drie kwartier over voor het overige.